Yurt Dışı

Yurt Dışında Çalışmak İçin Nereye Başvurmalıyım

Türkiye’de giden gidişatın negatif yönde olması sebebiyle yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalıyım sorusunu insanlar artık çevrelerinden sık duymaya hatta bilgi edinip bir sonraki aşamaya yani göç etmeye başlamaktadırlar. Bunun altındaki neden yurt dışındaki imkanların Türkiye’deki oranla fazla olmasından dolayıdır. Bu yazımızda yurt dışında çalışmak için hangi yolların izleneceğinden, hangi yolların daha kısa sürelerde amacı gerçekleştirmemiz yönündeki aşamaları rahat atlatacağından bahsedeceğiz.

Yurt Dışında Çalışmak İçin Facebook Grupları

Pek bilinmese de yurt dışına çıkmak için en güzel yöntemler arasındadır. Almanya’da ki bir gurbetçi; Türkiye’den pide, lahmacun gibi Türk’e özgü yemekleri güzel yapan nitelikli usta aramaktadır. Bu Facebook gruplarında yazılım, ICT gibi bölümlerden daha çok aşçı, tesisatçı, döşemeci, parkeci gibi meslek grupları aranmakta ve ilgi görmektedir çünkü Avrupa’da bu tür işleri yapacak olan insanlara çok ihtiyaç vardır. Avrupalılar genelde bu tür; tesisat, boya, badana, kırım ve döküm işlerini göçmenlere yaptırmaktadır.

Avrupa İş ve İşçi Bulma Siteleri

Herkesin yakın olarak bildiği kariyer sitelerini bilirsiniz. Bunlar başlı başına 3-4 sitedir ve insan kaynakları bu siteleri Türkiye içerisinde çok kullanır. Her ne kadar insan kaynakları bu siteler üzerinden yapılan başvurularda eşik kriterleri yüksek belirlese de ülkemizde ne yazık ki referans sistemi çok daha fazla işlemektedir. Avrupa ve Yurt dışında insanlar sizlerin CV’lerine çok daha fazla önem gösterir. İş ve işçi bulma siteleri arasında en popülerleri;

Work And Travel Programları ve Avrupa Gönüllülük Programları

Burası biraz gençlere yönelik tavsiyeler bütünü olacak. Work and Travel yapıp orada işe tutunanların hatta evlenip, oturum izni alanların sayısı bir hayli yüksek. Konumuzda genel konuştuğumuz için “X mesleği için yurt dışı fırsatları” değil de daha çok genel yapılabileceklerden bahsetmeye çalıştık. Avrupa Gönüllülük Programları ise, 29 yaşına kadar kullanabileceğiniz bir haktır. Gittiğiniz programlar sayesinde oranın dilini öğrenecek vakit kazanabilir ve iş kovalama fırsatı yakalayabilirsiniz. İş ağları kurmakta gönüllülük programları yardımcıdır. Work and Travel programları ise daha çok oraya gidip tasarruf yaparak iş bulmayı sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu