Nedir?Nasıl Yapılır?

Jeton Kart Nedir Nerden Nasıl Alınır?

Jeton kart, internet siteleri üzerinden alışveriş yaparken güvenliği sağlayan, kart bilgilerinin üçüncü kişilerin eline geçmesini engelleyen ve insanların sorun bir şekilde ödemelerini gerçekleştirmesine imkan veren bir ödeme sistemi olarak ifade edilmektedir. Bilindiği gibi günümüzde internet üzerinden yapılan alışverişlerin oranı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Fakat internet üzerinden direkt olarak ödeme yapmanın bazı riskler içerdiği de bilinen bir gerçektir. Buradan hareket ile geliştirilen jeton kart, insanların gönül rahatlığı içerisinde ödeme yapmasına imkan verir.

Jeton kart, Avrupa kökenli bir ödeme sistemi olarak ifade edilir. Geçmişte kullanılan jeton ile aynı mantığa sahip olan bu sistem ön ödemelidir. Yani ödeyerek alınan kart sayesinde daha sonraki ödemeler gerçekleştirilir. Buradaki temel hedef, online ödemelerin güvenliğinin sağlanmasıdır. Bir anlamda aracı bir kart ile ödemeler gerçekleştirilir ve böylece gerçek kart bilgilerinin paylaşılmasına ve internet sitelerine girilmesine gerek kalmaz.

Jeton Kart Özellikleri

Jeton kart, ön ödemeli bir kredi kartı olarak tanımlanabilir. Yapılan ön ödemeye bağlı olarak alınan kartın bir limiti vardır ve bu limit istenildiği gibi kullanılabilir. Fakat yukarıda da ifade edildiği gibi söz konusu online ödeme yönteminin Avrupa kökenli olması, burada geçerli para biriminin Euro olmasına neden olmuştur. Kart alınırken en düşük limit olarak 10 Euro belirlenmiş durumdadır. Kartın üst limiti ise 50 Euro’dur. Bu limitler güvenlik için belirlenmiştir.

Yukarıdaki limitler dikkate alındığında insanlar limitlerden daha düşük bir ödemeyi yapamayacağını ya da daha yüksek alışverişi nasıl yapacağını düşünebilir. Daha düşük ödemelerde kart limiti yeterli olacağı için herhangi bir sorun yaşanmaz. Daha yüksek ödemelerde ise birden fazla jeton kart kullanılarak bu sorun aşılabilir.

Jeton Kart Nereden, Nasıl Alınır?

Jeton kart almak için bu hizmeti veren güvenilir bir internet sitesinin tercih edilmesi gerekir. Daha sonra ise söz konusu internet sitesine üye olunmalıdır. Bu aşamadan sonra ise sıradan bir alışveriş sitesinde olduğu gibi jeton kart alınabilir. Bu kart için ödeme havale ya da EFT ile yapılır. Böylece kart bilgileri internette paylaşılmamış olur.

Kartın kullanımı da sıradan bir kredi kartı gibidir. Bunun için dikkat edilmesi gereken tek nokta, işlem yapılan alışveriş sitesinde ödeme yöntemleri arasında jeton kartın olmasıdır. Bu noktadan sonra kart numarası, CVV girişi yapılarak ödeme gerçekleştirilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu