Nedir?Çiftçi DestekleriNasıl Yapılır?

Denizbank Üretici Kart Nedir?

Denizbank üretici kart, Denizbank tarafından tarımsal faaliyet yürüten gerçek kişilere verilen yenilikçi ve özel bir karttır. Özel bankalar arasında yer alan Denizbank, son dönemde müşteri potansiyelini arttırabilmek adına çiftçilere “Üretici Kart” vermektedir. Tarımsal faaliyet yürüten insanlar, ancak yılın belli zamanlarında yetiştirdikleri ürünleri paraya çevirebilmesinden dolayı yılın büyük bir kısmını nakit sıkıntı ile geçirirler. Bu kapsamda üreticilerin finansman sıkıntısını çözmek isteyen Denizbank, yılın her döneminde üreticilerin faaliyetlerine devam edebilmesi ve nakit ihtiyaçlarının karşılanması için destek vermektedir.

Denizbank Üretici Kartın Avantajları

Çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin artması kapsamında tarımsal faaliyet yürüten çiftçilere verilen Denizbank üretici kartın sağladığı avantajlar şunlardır;

  • Emektar çiftçilerin yıl içerisinde sadece belli dönemlerde ürünlerini paraya çevirmesini göz önünde bulunduran Denizbank, Üretici Kart sahipleri için yılda sadece bir defa ödeme günü belirlemiştir. Denizbank üretici kartı alırken belirlenen tarih dışında bir yıl boyunca karta ödeme yapmanıza gerek yoktur.
  • Çiftçilerin hasat dönemleri dışında oluşan para ihtiyacının çözülmesi ve gerekli tarımsal ürünlerin alınması için Kart içerisinde yer alan limit, kredi olarak kullanılabilmektedir. Yani üretici kart limitinizi, yüzde 0 faiz oranıyla nakde çevirerek kullanabilirsiniz.
  • Denizbank ile anlaşmalı üye işyerlerinden yapacağınız alışverişlerde ödemelerinizi Üretici Kart ile yapabilirsiniz. Üretimin desteklenmesi adına Denizbank, çiftçilerin tarımsal faaliyetleri kapsamında aldıkları ürünler için 6 aya kadar %0 faiz uygulamaktadır. Kısacası Üretici Kart ile yaptığınız tarımsal alışverişlerinizde 6 aya kadar faiz ödemeniz gerekmez.
  • Acil nakde sıkışıldığı anda Üretici Kartınızı kullanarak Denizbank ATM ve şubelerinden ihtiyacınız olan parayı istediğiniz zaman çekebilirsiniz.
  • Müşteri temsilcisi ile iletişime geçilerek Üretici Kart ile alınan tarımsal ekipmanlar için ödeme planının 36 aya yayılması mümkündür. Çiftçiler bu sayede üretim yapabilmek için gerekli olan malzemeleri Üretici Karttan alarak uzun vadede ödeme imkanına sahip oluyor.

Denizbank Üretici Kart Ödeme Dönemi Nasıl Belirlenir?

Üretici Kartın en önemli özelliği, yıl içerisinde bir defa ödeme dönemi olmasıdır. Az öncede anlattığımız üzere Denizbank Üretici Kart sahipleri yıl içerisinde bir defa kartlarına ödeme yaparlar. Bu ödeme dönemi, çiftçinin hasat zamanına göre belirlenmektedir. Çiftçinin farklı ürünler ekmesi halinde, çiftçinin ekseri ektiği ürünün hasat tarihine göre ödeme dönemi belirlenmektedir. Denizbank, ödeme dönemi belirlerken çiftçinin başvuru dilekçesinde verdiği ÇKS belgesini baz alır.

Denizbank Üretici Kart Almanın Şartları

Diğer kartlara göre çok daha iyi avantajlara sahip olan Denizbank Üretici Kart sahibi olabilmek için başvuru sahibinin tarımsal faaliyet ve hayvancılıkla uğraşanlara verilen çiftçilik belgesine sahip olması gereklidir. Ayrıca bankalar nezdindeki itibarını ifade eden kredi notunun en az 1500 ve üzeri olması Üretici Kart başvurusunun olumlu sonuçlanması açısından önemlidir.

Denizbank Üretici Kart Başvurusu Nasıl Yapılır

Denizbank Üretici Kart’a başvuru yapabilmek için iki yol vardır. Eğer kolay yoldan Üretici Kart almak istiyorsanız, “ÜRETİCİ” kelimesini, TC kimlik numaranızı ve bulunduğunuz ilin plaka kodunu aralarında bir adet boşluk olacak şekilde yazıp 3280’e SMS göndererek başvuruda bulunabilirsiniz.

Denizbank Üretici Kart’a başvurmanın diğer yolu ise, doğrudan Denizbank şubesine giderek başvurmaktır. Ancak şubeye giderken yanınızda çiftçilik belgesini, nüfus cüzdanınızı, ÇKS belgenizi götürmeyi unutmayın. Şubede bulunan müşteri temsilcisi sizin talebinizi aldıktan sonra 10 – 15 gün içerisinde başvurunuzun durumu ile ilgili bir SMS mesajı alırsınız. Başvurunuzun onaylanmış olması halinde şubeye giderek Üretici Kartınızı elden teslim alabilirsiniz. Eğer başvuru tarihinizden itibaren 10 – 15 gün geçmesine rağmen bilgilendirme mesajı gelmez ise, aralıklarla başvuru yaptığınız şubeye uğrayarak kartınızın gelip gelmediğini kontrol etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu