ref: refs/heads/v3.0

    2020 Yılını Felakete Dönüştüren 5 Neden

    2020 yılında başımıza gelen bazı olaylar günaşırı motivasyonumuzun düşmesine ve beklentilerimizin azalmasına neden oldu. Peki 2020 yılını felakete dönüştüren olaylar nelerdir?

    2020 yılını felakete dönüştüren 5 neden hakkında merak edilenleri yazımızda derledik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşında birçoğumuzun 2020 yılından hoş beklentileri ve umutları bulunmaktaydı. Ancak durum bundan biraz daha farklı görünüyor. 2020 yılında başımıza gelen bazı olaylar günaşırı motivasyonumuzun düşmesine ve beklentilerimizin azalmasına neden oldu. Peki 2020 yılını felakete dönüştüren olaylar nelerdir?

    Şu anda içinde bulunmakta olduğumuz 2020 yılı, beraberinde birçok kazayı ve birbirinden farklı olayları beraberinde getirdi. Bu olaylar bir yandan birçok hayvan ve insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir yandan da hepimizin hayatında büyük bir değişikliğe neden oldu. Bu yazımızda 2020 yılında insanların başına gelen felaketleri konu aldık. İşte 2020 yılını felakete dönüştüren 5 neden:

    Avustralya’daki Dehşet: Avustralya Orman Yangınları

    2019’un Eylül ayında başlayıp 2020 yılında da devam eden Avustralya orman yangınları, 1 milyarı aşkın hayvanın hayatına mal oldu. Ayrıca bu yangınlarda 25 insanda hayatını kaybetti. Bu yangın sonucunda birçok hayvanın nesli tükendi. Orman yangınları o kadar büyüktü ki insanlar bu yangınları mega olarak sınıflandırdı. 70 metreyi aşan alevler karşısında itfaiyeler bile ayakta duramadı. Görevlilerin elimden gelen tek şey bazı hayvanları kurtarmaktı. bu yangınlar dünyanın insanlara göstermiş olduğu bir uyarı olarak algılandı.

    6.8 Büyüklüğündeki Deprem: Elazığ Depremi

    24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşmiş olan Elazığ depremi, birçok insan ve mal kaybına neden oldu. 6.8 büyüklüğündeki deprem, hepimize Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu geri hatırlattı. Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan bu deprem, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Malatya, Adana, Adıyaman, Sivas, Siirt, Hatay, Tokat ve Batman gibi birçok ilde hissedildi. Bu büyük deprem sonucu Elazığ’da 405 yaralı ve 13 ölü, Malatya’da ise 6 ölü ve 148 yaralı kişi bulundu. Yetkili kişilerin yaptığı açıklamalara göre birçok şehirden toplam 1103 kişinin hastaneye başvurduğu belirlendi.

    Biyolojik Tehdit: Korona Virüs Tehlikesi

    2020 yılında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve herkesi dehşete düşüren koronavirüs, bütün dünyayı etkiledi. kısa bir süre içinde birçok ülkeye yayılan koronavirüs yüzünden bir süre sonra pandemi süreci başladı. Birçok ülke insanların dışarı çıkıp bu virüse yakalanmaması için dışarı çıkma ya yasağı getirdi. Ayrıca bununla beraber birçok ülke tarafından okullar askıya alındı. Bir süre boyunca okula gitmeyen çocuklar eğitimlerine evde devam etmek zorunda kaldılar. Ayrıca birçok insan işten çıkarıldı. Bu ve bunun gibi birçok olumsuzluğa neden olan koronavirüs için hala bir aşı mevcut değil.

    Günden güne ölümlerin arttığı ve son zamanlarda insanların da normalize ettiği Covid-19 virüsü ikinci, üçüncü dalgalar ile dünya genelinde yayılım göstermeye devam ediyor. Bazı ülkelerde virüs yayılımı azken bazılarında da bir hayli hızlı olduğu bilinmekte.

    Sakarya’daki Patlama

    Sakarya’daki bir taş ocağında havai fişek fabrikasındaki malzemeleri taşımakta olan kamyon patladı. Kamyonun patlaması sonucu oluşan ses ve duman birçok yerden duyuldu ve görüldü. Can kaybına neden olan bu patlama birçok insanı derinden yaraladı. Can kaybının yanında birçok yaralanma da mevcut.

     Doğal Katiller: Katil Eşek Arıları

    Koronavirüsten sonra başka bir doğal tehdit başımıza geldi. Normalde Asya ülkelerinde görülen ve oralarda yaşamını sürdürmekte olan katil eşek arısı İspanya’da da görülmeye başlandı. İnsanları dehşete düşüren bu arılar, ilk başta 54 yaşındaki bir adamı hedef aldı. Katil eşek arısı tarafından sokulan adam hayatını kaybetti. Yetkili kişiler bu konu hakkında araştırmalarına hala devam ediyor.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.