Banka Sorunları

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırma

Cumhurbaşkanı Erdoğan; kredi kartı borcu olan vatandaşların borçlarını düzenli olarak ödeyebilmesi ve ekonomik durumlarını düzeltebilmesi için Ziraat Bankası aracılığıyla yapılandırma kredisi verileceğini açıkladı. Ülkemizde ortalama her beş insandan birinin kredi kartı borcu olduğu düşünüldüğünde bu gelişme herkesi çok yakından ilgilendiriyor.

Ziraat Bankası yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını destekleyerek 24 aydan 60 aya kadar vadeli olmak üzere “Birleştiren İhtiyaç Kredisi” adı altında borç yapılandırma kredisi vereceğini duyurdu.

Ziraat Bankası Birleştiren İhtiyaç Kredisi

Ziraat Bankası birleştiren ihtiyaç kredisi; Türk vatandaşlarının Ziraat Bankası yahut diğer bankalara olan kredi kartı borçlarını yapılandırarak tek çatı altında toplamak amacıyla verilen bir kredi türüdür. Birleştiren ihtiyaç kredisinden kredi kartı borcu olanlar ile kredi kartını ödemekte zorluk çekenler yararlanabilirler.

Ziraat Bankası, resmi olarak yaptığı açıklamada Birleştiren İhtiyaç Kredisini %1.10 – %1.20 arasında değişen faiz ve 60 aya varan vade seçenekleri ile sunulacağını bildirdi. Bu açıdan Ziraat Bankası tarafından verilecek olan bu kredi kartı borç yapılandırma kredisi, piyasaya göre oldukça iyi şartlarla sunuluyor.

Birleştiren ihtiyaç kredisini alan kişiler; Ziraat Bankası veya diğer bankalara olan kredi kartı borçlarını tamamen kapatarak sadece Ziraat Bankası’na borçlu haline gelebilirler. Nitekim Ziraat Bankası; vatandaşa hizmet kapsamında verdiği bu kredinin geri ödenmesi konusunda yeterli kolaylıkları göstererek herkesin geliri oranında ödeme yapmasına imkan vermektedir.

Ziraat Bankası Birleştiren İhtiyaç Kredisi Nasıl Alınır?

Birleştiren ihtiyaç kredisi; 31.12.2018 tarihi itibariyle bankalara kredi kartı borcu olan kimseleri kapsamaktadır. Bu nedenle ihtiyaç kredisini almak isteyenlerin öncelikle bu tarih itibariyle kredi kartı borcunun olması gereklidir. Bankalara olan kredi kartı borcunun tamamı veya bir kısmı şeklinde verilecek olan birleştiren ihtiyaç kredisinin miktarı; başvuru sahibinin kredi kartı borcu ve gelirine göre belirlenecektir.

Ziraat Bankası birleştiren ihtiyaç kredisi almak isteyenler; sadece Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla başvuru yapabilirler. Nitekim henüz tam detayları bilinmeyen bu yapılandırma kredisi ile ilgili olarak şubelerden detaylı bilgiler alınabilir.

Kredi Kartı Yapılandırması Ne İşe Yarar?

Kredi kartı borçlarını düzenli olarak ödeyemeyen ve dönem dönem temerrüde düşen kişiler; hem borçlarını faizli olarak ödemek zorunda kalırlar hem de bankalar nezdinde tutulan kredi notları olumsuz etkilenir. Nitekim ödenmeyen iki ay üst üste kredi kartı taksitinin ödenmemesi halinde kredi kartı sahibine icra takibi dahi başlatılabilir. Bu açıdan kredi kartı borcu olan ve ödemekte zorlanan kişilerin kredi kartı borçlarını yapılandırması önem arz etmektedir.

Bu kapsamda Ziraat Bankası Birleştiren ihtiyaç kredisi sayesinde kredi kartı borcu olanlar; kredi kartı borçlarını zamanında ödeyerek borçlarına faiz işlemesini engelleyebilirler. Ayrıca kredi kartı borçlarını zamanında ödemedikleri için kredi notlarının düşmesi veya yasal takip ile karşılaşma olasılıklarını da ortadan kaldırabilirler.

Ziraat Bankası Birleştiren İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Ziraat bankası birleştiren ihtiyaç kredisi; 25.000 TL’ye kadar 60 aya varan vade seçenekleriyle alınabilirler. Ancak minimum 24 ay üzerinden verilen birleştiren ihtiyaç kredisine uygulanacak olan faiz, vade süresine göre değişmektedir. Örnek olarak vermek gerekirse 24 ay vadeli olarak 25.000 TL alındığında %1.10 üzerinden faiz hesaplaması yapılırken 60 ay vadeli kredilerde %1.20 üzerinden faiz uygulanmaktadır.

Ziraat Bankası Birleştiren İhtiyaç Kredisi hakkında daha detaylı bilgi almak için https://www.ziraatbank.com.tr/tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu