Visa Mastercard Farkı
Visa kart nedir? Visa özellikleri nelerdir? Mastercard nedir? Mastercard özellikleri nelerdir?
Günümüzde birçok insan, cebinde kredi kartı bulundurmaktadır. Eğer kredi kartlarından birinin alt kısmına bakarsanız bir logo olduğunu görebilirsiniz. Bu logolardan sadece biri olan Visa kart ve Mastercard en çok tercih edilen ödeme sistemi markalarıdır. İnsanların işine yarayacak birçok indirim ve avantaj sağlamakta olan bu finans şirketleri, yaptığı kampanyalar sayesinde pek çok insanı kendine çekiyor. Tabii ki insanlar bu kredi kartları hakkında pek çok soru soruyorlar. İnsanların sormuş olduğu Visa kart nedir? Visa özellikleri nelerdir? Mastercard nedir? Mastercard özellikleri nelerdir? Visa kart ile Mastercard arasındaki farklar nelerdir? gibi sorular hakkında detaylı bir şekilde bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
İçindekiler
Mastercard Nedir? Ne İşe Yarar?
1966 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından kurulmuş olan Mastercard, kurmuş olduğu çipli ödeme sistemi ile bankaları ve insanlara kolaylık sağlayan bir finans şirketidir. Ayrıca banka ve Kredi kartları ile ödeme sistemlerinin altyapısını oluşturmaya olan önemli bir kuruluştur. Mastercard sahibi olmak, size bir çok avantaj sağlayacaktır. Mastercard firmasının düzenlemiş olduğu birçok kampanyadan yararlanabileceğiniz gibi birçok seçenek bulmanız da mümkün olacaktır. Eğer mastercard sahibi olmak istiyorsanız Kredi kartınızı almış olduğunuz yere Mastercard istediğinizi belirterek bir mastercard sahibi olabilirsiniz. Ancak bir kredi kartınız bulunmuyor ise kredi kartı alacağınız yere Mastercard istediğinizi belirtmek yeterli olacaktır. Mastercard ile ilgili bir sorun yaşadığınız zaman da Kredi kartınızı almış olduğunuz bu yerlere gelip kredi kartı sorununuzu çözebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için ise kredi kartı numaranıza başka bir yerde yazılı olarak bulundurmalısınız.
İlgniizi Çekebilir! Visa Kart Nedir?
Mastercard Özellikleri Nelerdir?
Her kredi kartında olduğu gibi bazı Mastercard özellikleri bulunmaktadır. Öncelikle Kredi kartlarında bulunan 16 haneli kart numaraları, Mastercard’da 5 ile başlamaktadır. Ayrıca bu kurumun düzenlemiş olduğu birçok kampanya sayesinde işinize yarayacak pek çok avantaj bulmanız da mümkündür. MasterCard, dünya ilçelerinde birçok yer ile sponsor anlaşmalı olduğu için birçok yerde Mastercard kullanmanız mümkün. Aynı zamanda kartınızdan nakit olarak para çekmeniz de mümkün. Bunun dışında Mastercard bulunmayan ATM yok denecek kadar az olduğundan kartınızın kullanılabileceği yerler hakkında endişe etmenize gerek kalmaz.
Visa Kart Nedir? Ne İşe Yarar?
Visa kart da MasterCard card gibi bir ödeme sistemi markasıdır. Genel merkezi İngiltere’de bulunmakta olan Visa kart, 36 ülkede ödeme yapmanızı sağlamaktadır. Ön ödemeli olarak çalışıp bu kartların altyapı sistemlerini sağlamakta olan bu kart, ödeme transferleri sağlamakta olan en önemli sistemlerden biri arasında yer almaktadır. Eğer Visa kart sahibi olmak istiyorsanız Kredi kartınızı almış olduğunuz yere gidip Visa kart istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır.
İlginizi Çekebilir! Visa ve MasterCard Nedir?
Visa Kart Özellikleri Nelerdir?
Visa kart özellikleri olarak gösterilebilecek olan Visa kart avantajları sayesinde Visa kart, size özel pek çok seçenek sunmaktadır. Bütün Kredi kartlarında bulunmakta olan 16 haneli kart numarası, Visa kartta 4 ile başlamaktadır. Visa karta özel olarak bulunan bazı kartlar sayesinde bazı avantajlar ve özel indirimler elde edebilirsiniz.
Mastercard İle Visa Kart Farkı
Mastercard ile Visa kart farkı, çok da fazla değildir. Bu farklardan ilki, bütün Kredi kartlarında bulunmakta olan 16 haneli kart numaralarının farklı başlamasıdır. Ayrıca 2 kart türünde de birçok avantaj bulunsa da bu avantajlar farklıdır. Visa kart ön ödemeli olarak işlem yaparken, MasterCard para yüklemeden alışveriş yapma kolaylığı sağlar. Ayrıca Mastercard, Visa karta göre daha çok sponsor anlaşma yaptığından daha çok yerde geçerlidir. Bu yüzden öbür kartlara göre daha çok tercih edilir. Bunun dışında da bu iki kart arasinda pek fark bulunmamaktadır.