Varlık Yönetim Şirketlerine Devredilen Banka Borçları

Varlık yönetim şirketleri, 5411 sayılı Bankacılık Kanunun 143 Maddesi kapsamında kurulmuş olan ve bankalar tarafından takibi tahsili zorlaşan yine bankaların yol sonu bilançolarını tutturmak için yasal takibe düşmüş alacaklarını (Kredi kartları, Kredi, vb) ihale usulü ile tüm hak ve alacaklarını devrettiği kurumlardır. kurumlara devretmektedir. 2017 Yılı başlarından çıkan KHK ile kamu bankaları da alacaklarını tabiri caiz ise satabilmektedir.

Bu yazımızda malum bir çok kişi bankalardan kaynaklı icra ve akabinde gelişen icralar ile uğraşmaktadır yine varlık yönetim şirketleri de borçluyu aramakta ve alacağın tahsiline yönelik talepler iletmektedirler burada dikkat etmeniz gereken bankanız ile öncelikle görüşün yada daha önce sizin banka borcunu takip eden hukuk bürosu ile irtibata geçin ve borcun hangi şirkete geçtiğine emin olun teyitten sonra ödeme planı veya gerekçelerinizi oluşturursunuz.

Şimdi gelelim Ayrıntılara…..

Bankalar Neden Alacaklarını Satar?

Kişilerin kredi notu olduğu gibi aslında bankalarında bir nevi kredi notu vardır Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankaları takip eder ve risk durumlarını kredileri bilanço karşılık daha doğrusu finansal yapısını takip eder. Bir banka verdiği kredilerde geri dönüş olmaz yada kredilerini tahsilde geri dönüşte aşırı problem olması bankanın incelenmeye alınmasına neden olur ciddi durumlarsa ise TMSF el koymaya kadar giden bir yol vardır. Kamu bankaları ise bu durumu görev zararı şeklinde çözerken artık yarı özerk durumu gelen kamu bankalarıda tahsili zor olan alacakları artık devredebilir.

Devredilen Banka Borcu Taksitlendirme

banka düzenli ödenen kredi borçları ve kredi kartları hariç tüm alacaklarını devredebilir, banka borcunuz avukata devredilmiş yada hali hazırda devam eden bir kesinti olsa bile banka bu alacaklarını anlaştığı bir varlık yönetim şirketine tümden devredebilir. İcranın maaşınızdan düzenli kesilmesi yada banka avukatı ile devam eden bir protokol olsa dahi satılır.

Zaten bu duurma gelen bir borcunuz var ise SMS ve telefon ile mutlaka bilgilendirme alacaksınız ve size devralan şirket ulaşacaktır. Yine hiç bir şekilde ödeme yapmıyorsanız maaşınız yok mal mülk yok ve kesinti yapılmıyor sa dahi firma size ulaşacaktır ve borcun ödenmesi için bir ileti mektup gibi kanalalrdan size mutlaka bilgi verecektir.

Banka avukatı ile yani borç devredilmeden önce ana para veya faizden bir indirim söz konusu dahi olmazdı özetle ödenmek zorunda. Ancak borç devirleri oldukça düşük şekilde yapıldığı için borçlu burada iyi niyetli davranırsa borcundan ciddi indirim alabilir Örneğin Yapı Kredi Bankası yaklaşık 300 Milyon TL olan alacağını bir şirkete 27 Milyon TL ye sattı neredeyse %10 gibi bir rakam. Buda demek oluyor ki sizde en azından iyi niyet beyanınızla faizsiz 24 aya kadar taksit imkanı alabileceğinizi söyleyebiliriz Yine nakit bir ödeme durumunda en azından yarısı miktarda bir teklif sunmanız halinde kabul edilme durumu söz konusu.

Kişisel olarak tavsiyemiz, yapıcı olun ve makul bir beyanda bulunun mali durumunuz ve ödeyebileceğiniz aylık tutar konusunda net ve samimi olun bir çözüm mutlaka sunacaklardır.

İcraya Ödeme Taahhüdü Verdim Devreder mi?

Evet tüm hakları ile satın almaktadır devredilen borca esas bankaya karşı tüm yükümlülüğünüz aynen ilgili firmaya devreder yani icrada bulunan dosyanın sahibi değişmiştir. Yine Maaştan kesilen icralar sırasını bekleyen kesinti talepleri aynen geçerlidir. Banka tarafından varsa evinize arabanıza arsanıza konulan rehin ve icra şerhleri aynen geçerli olacaktır. yani mallarınıza konulan icralarda aynen devreder.

Devredilen Borçlarda Kefil Sorumluluğu

Kefil olduğunuz bir banka kredi borcu devredilmiş ise burada kefilin sorumluluktan kurtulması mümkün değil müteselsil kefil borca ortaktır hatta tamamından sorumlu tutulabilir yani kefilseniz varlık yönetim şirketi sizede uğrayacaktır emin olun kefilin sorumlulukları hakkında ayrıntılar için buradan.

Gelirim Malım Mülküm Yok Ne Alabilirler?

Şimdi maaşı olmayan üzerinde ev bark araba gibi hiç bir malı olmayandan ne alabilir birşey alamaz olmayan şeyin nesini alacak evet bu doğru ancak bu durum sizi borçtan kurtarmaz belli bir süre sizi ararlar ödeyin vs şeklinde çok zayıf bir ihtimal ev adresinize (MERNİS) icra gelebilir ama bununla da uğraşmazlar eşya haczinin artık anlamı kalmadı. Ama emin olun sabırla bekleyeceklerdir bugün olmaz yarın seneye olmaz on sene sonra ama beklerler. Olaki bir mal edinme araba aldınız ev aldınız yada bir SSK lı işe girdiniz hop ensenize binerler bu tür borçluları çok sıkı takip ederler en ufak bir edinme de icra kararı kapınıza gelir. Ölseniz de kurtuluş yok zaten o zaman işleri daha kolay olur murisleriniz kimse direk onlara giderler.

E-Devlette İcra Dosyası Görünmüyor

Özellikle varlık şirketlerine devredilen ve tahsili sorunlu olan alacaklı üzerinde hacze konu olacak maaş veya mal olmadığında alacaklı vekilleri dosyayı yenilemezler sonuçta her yıl İcra dosyasının (girdisi olmayan) canlı kalması için  İcra Müdürlüğüne yıllık harç yatırılması gerekir ve bu ek maliyettir zaten tahsilat yok neden ekstra masraf olsun tabi bu masraflarda alacaklıdan tahsil edilir bulunursa. Bir dosya icra müdürlüğüne verilim ödeme emri çıkmak suretiyle ilamsız icra kararı kesinleştirilirse zaman aşımı durumu 10 yıl uzamış olur, icradan dosya işlemden dahi kalksa süre etkilenmez.

Dosya icradan düştüğünde e-devlet üzerinden de siliniz görünmez bu borcun unutulduğu silindiği anlama gelmez. Borçlunun hacze konu olacak bir mal edinmesi işe girmesi halinde anında dosya yeniden açılır ve süreç devam eder.

Özetle, varlık şirketleri banka ne yapıyorsa aynısını yapar tüm hak ondadır icra haciz her şeyi yapabilirler burada borçlulara tavsiyemiz ödeme yollarını zorlayın faiz işler pazarlık yapın nakit veya taksit son limite kadar zorlayın iyi teklifler makul ödeme tutarlarını teklif alabilirsiniz.

Varlık Yönetim Şirketleri Adres bilgileri Telefon ve faks bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Musa avatarı Musa dedi ki:

    Devlet bankaları alacaklarını varlık fonuna devrediyor mu bununla ilgili örnek yada bir uygulama oldu mu bilgi verirseniz sevinirim

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Ziraat Bankası için kanun çıkartıldı ancak halen hiç bir kamu bankası uygulamadı. Şimdilik varlık yönetimleri ile anlaşan kamu bankası yoktur.

  2. Bilal avatarı Bilal dedi ki:

    2007 yılında Arkadasima konut kredisinde kefil oldum birc 145 bin idi ödeyemediği konut icradan 90.000 e satıldı geriye kalan 55 bin suan 135 bin olmuş ben bu borç tan kefil olarak nasil kurtulabilirim. Üzerime hic bursey yok..

  3. Bilal avatarı Bilal dedi ki:

    Birx neksdardi kaca dusurduler

  4. Khan avatarı Khan dedi ki:

    Merhaba!

    Ziraat bankası’na 2015 yılında borçlandım ve takipteyim. Devlet bankalarının takipteki alacaklarını varlık şirketlerine satması için önünde bir engel yok; ama varlık şirketlerine devretmiyor diye biliyorum. Ziraat bankası takipteki alacaklarını ne zaman varlık şirketine satar?.. Demişsiniz ki; “Onunla ilgili yasa teklifi meclisten geçti ancak daha hiç bir banka satmadı ama ziraat bankası yakında bunu uygulayacak. bekleyiniz.. ziraat ten sonra vakıf ve halkbank ta aynısını yapacaklardır.” Bu doğrumu?

  5. ORHAN avatarı ORHAN dedi ki:

    Merhaba ben 03.23.2018 tarihinde 5 bankadan bireysel kredi çektim bu bankalar yapı kredi, iş bankası, akbank, finan bank, ve vakıf bank bu 5 bankadan 118 bin çektim bütün bankalara 3 ay taksitlerini yatırdım daha sonra yatıramadım şimdiye kadar her hangi bir varlık fonu beni aramadı eyer bu 118 bin varlık fonuna devrilse en çok ne kadar öderim en az ne kadar öderim ve 2 yıl geçmesine rağmen bankalar devril etmedi ne zaman varlık fonuna devreder bana bir cvp ver admin.

    1. Unal avatarı Unal dedi ki:

      118bin ana para faizi vs toplamda 200binin uzerinde rakam cikar ve bunu durumuna gore uzerine hic bisey olmayacak sgk dahi olmayacak bunlari ispatlayacaksin e-devlet uzerinden ekran görüntüsü yeterli oluyor ve totalde 200bin uzeri olan bu rakami max 40..50..bine kapatabilirsin

  6. can avatarı can dedi ki:

    meraba ben devlet memuruyum samsunda gorev yapiyorum burda maasimi akbanktan aliyorum maasimda icra var ve ikinci icracida ziraat bankasi sirada bekliyo benim sorum memlekete tayin alacam ama orda calistigim kurum personele maaslarini ziraat bankasindan veriyo memlekete tayin alirsam ziraat bankasi maasima bloke kormu kesinti yapabilirmi 1.icra bitmeden

  7. Ruveyda avatarı Ruveyda dedi ki:

    Kolay gelsin Teb bankasına 2015 yılında bir borcum vardı onun 300 tlsini bi varlık şirketine devretmis fakat hangisi bulamıyorum 18 tane varlık şirketi var teble anlaşmalı olanlar kimler bilginiz varmı?

  8. Ebru Sarı avatarı Ebru Sarı dedi ki:

    Merhabalar. Halkbankası ve ziraat bankasına 80-90 bin tl borcum vardı. iki yıl oldu ödeyemiyorum. Devlet bankaları borçları varlık şirketlerine devrediyor mu? Devrederse ne zaman devrededer. Bilginiz var mi bu konuda ?

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      kamu bankalarının borçlarını devretmesine ilişkin düzenleme 2017 yılında yapıldı ama devreden banka daha olmadı. Ancak kamu bankalarına borcunuz var ise yeniden yapılandırma için başvurunuz özellikle ziraat bankası takip yapılandırması var faizleride düşüktür.

    2. Esmeroo avatarı Esmeroo dedi ki:

      10 yıl sonra devrediliyor + youtbte den araştırmacı gokhan şimşek yaz videoleri izle emin ol işine yaricaktir

  9. BERKANT Ö. avatarı BERKANT Ö. dedi ki:

    1999 yılında Y.K.B. kredi kartımdan dolayı icra dosyası açıldı. o zaman banka avukatıyla yaptığım görüşmeye istinaden borcumu bankadan yatırdım. ancak icra dosyası avukat tarafından kapatılmamış.borcum varlık şirketine satılmış. ödediğim dekontları varlık firmasına yolladım. ancak banka hukuk departmanından yazı istiyorlar. bankada yazı veremeyiz diyor. icra müdürlüğüne gittiğimdede icra dosyanız 10 yıl geçince imha olur bizde dosyanız yok diyor. varlık firmasından her ay düzenli olarak başka başka elemanları arıyor ve hepsine bunu anlatmaktan yoruldum. ne yapmalıyım sizce. bu dosyanın zaman aşımı yokmudur varsa ne zaman sona erer..

    1. Hkn avatarı Hkn dedi ki:

      Bankayı ve varlık şirketini şikayet et!!!

      1. Hkn avatarı Hkn dedi ki:

        Tazminat bile alabilirsin!

  10. Hüseyin A avatarı Hüseyin A dedi ki:

    Merhaba,
    2011 yılında finansbanka olan borcumdan dolayı icralık oldum ve bu borç varlık şirketine devredildi. Varlık şirketi ile anlaşarak borcumu 2014 yılında 3 taksitte kapattım. Fakat daha önce banka avukatının açtığı dosya kapanmadığı için 2016 yılında maaş haczi ile benden yeniden tahsilat yapılmış. Bugün uyap sorgulaması yaptığımda da hala finansbanka borçlu göründüğümü farkettim .Banka avukatı dosyamı kapatmamış ve her ay düzenli olarak SGK4A sorgulaması yapmış.
    Borcum mükerrer olarak ödenmesine rağmen dosyam neden kapatılmamış?
    Bu durumda ne yapabilirim?

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Elinizde ki belgeler ile icra müdürülüğüne başvurun ve ayrıca şikayetçi olun..

  11. N.Ayhan Tunçsiper avatarı N.Ayhan Tunçsiper dedi ki:

    2006 yılında banka kredi borcu ile ilgili ,banka tarafından yerel avukatlık ofisinde icra takibi başlatıldı.Bu takip sırasında ev eşyalarım dahil haciz edildi.Akabinde borcun yarisi civarında ödeme yaptım.Dosya varlık şirketine devir oldu.Avukatlik ofisine bir miktar daha ödeme yaparak haciz edilen eşyaları geri aldim.Bu arada kredinin esas borçlusu 2013 yılında vefat eden babam ,kefilide bendim.Varlik yönetim şirketine devir olan borç ile ilgili kalan bakiyeyi kendileri yüksek bir rakam olarak belirterek 3 bin lira gibi bir rakam uzerine protokol yaptılar,protokol gereği 6 taksitte ödendi.Ancak ibraname istediğimize avukatlar borçları talep ettiğimizden daha az rakamlarla usulsuz işlem yapmışlar 2 bin lira daha ödeyeceksiniz dediler.Bu 2 bin TL de 2011 yılının ortalarına kadar sürede ödendi.Ibraname diye bir evrak yolladılar orda biz icra ile ilgili bir masraf çıkarsa size rücu ederiz ibaresi ile borcun kredi kayıt bürosuna temlik alınan banka tarafından 30-60 gun içerisinde bildirimde bulunacağı yazıyordu.Bu ibranameyi aldıktan sonra,konu kapandı.Ayni bankadan 2015 yilinda buyuk bir kresi aldim odeyip bitirdim.Ayni zamanda yuksek limitli kredi karti alip kullandim.odeyip kapattim.Kmh kullandim odeyip kapatim.Ancak bu varlık yönetim şirketi 2018 yil sonu itibari ile gidip icra dosyasını yeniletmis.Tebligat yapmadılar.Muhtarda dahil hiçbir evrak gelmedi.Ayrica takip emrine olmuş adamın ismini yazarak esastan bir usulsüz işlem de yaparak icra takibi başlattı.Bayram tatili sonrasında tebligat kanununa uymayan bir takip ve borçlu olmadığıma dair ,geçmiş protokol ve ibra vede bankadan ödeme dekontları gibi tüm evraklarla yenilenmiş icra takibine itiraz da bulunacam.Ancak bu işlem ile ilgili co k daha fazla şeyler yapmayı düşünüyorum.Oncelikle yapılan tam bir dolandırıcılık.Haricen ödenmiş bir dosyanın bilerek ve isteyerek tekrar tahsilatına çalışılması gibi bir durum.Yani kamu kurumları kullanılarak NITELIKLI DOLANDIRICILIK Adliyedeki ilk isimde savcılığa suc duyurusunda bulunmak olucak..Aynı zamanda yenilenen icra dosyasına da bu
    şikayeti ibraz edicem.Ayni zamanda bddk ya şikayet edicem..Ve banka avukatının dosyadan istifa etmesi tüm yapılan dan bilgisinin olmasi dosyayı varlık şirketi avukatlarina yoneltmesi hacizli esyalari bile kendisine ödeme yapılarak alınması ve aynı banka dolayısı ile aile bireyleri ile toplam 6 dosyanın bu avukatta ödenmesi ve konuyu net olarak cok iyi bilmesi yani hata ve unutmadan müstesna bir art niyet barındırması ,dolayısı ile aynı savcılık şikayetinin bu avukat işçin de ayri ca yapılması ve baroya şikayet gibi tüm şikayet haklarını kullanacam.Iyiki bu e vraklari tarayarak saklamışım.Yani yıllar da geçse bu tae e vraklari atmamak lazımmış.Egerki bu e vraklari atmış olsam bağıra bağıra ödeteceklermiş.Ayrica noterden 1 gu n icinde uyaptan dosyayı kapatın şeklinde bir ihtarda gönderecem.Ardindan tazminat davası aci cam.Hepsindende önemlisi insanları dikatli olması için tüm belgeleri internettte bu tarz şikayet sitelerinde tarayarak yayınlı cam.

  12. Bahtsız bedevii avatarı Bahtsız bedevii dedi ki:

    2 trilyona kefl oldum ödeyecek durumum yok. Varlık fonuna geçse bile üstüme hiç birşey yok. Borç kaç yılda düşer ve Evlendiğim zaman para eşimin maasındannn kesilir mi ve üstüme birşey almadığım sürece eşimden bişey alabilirler mi

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Eşinizden alamazlar ortak edinilen mallar harici.. Bu borç zaman aşımı olaya oldukça zor konuya ilişkin yazımız olan Banka Borçları ve İcralarda Zaman Aşımı Süresi başlıklı yazımıza göz atınız

  13. burak değirmenci avatarı burak değirmenci dedi ki:

    kolay gelsin yorumlarınızı okudum sayın admin size bir sorum olacak. babam ziraat bankasından çiftçilik kredisi kullandı ve taksitlendirme yaptı. neticede ürün alamaması sebebiyle taksidi zamanında ödeyemedi ve yapılandırma bozuldu. bu kredinin tutarı 130 bin lira civarındaydı. güncel halini sorduğumuzda 194 bin tl + avukat masrafı dediler. şimdi arsamızı satıp 160 civarı para elimize geçecek biz bu borcu bankaya mı yatıralım yoksa varlık şirketine devrolunca onu mu bekleyelim? nasıl bir yol izlememiz lazım bilgi verebilirmisiniz. anladığım kadarıyla varlık yönetim şirketleriyle anlaşmak daha kolay banka hiç indirim yapmayız diyor.

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Ziraat bankasından takip yapılandırması yapınız ziraat bankasına borcun ödeneceğini peşin oalrak belirtin yardımcı olacaklarıdır

  14. mustafa avatarı mustafa dedi ki:

    ıyı gunler eşimin varlık sırketıneborcu var esımın annesınden kalan bır araba var hısselı bu araca hıssesı oranında hacız konmustur varlık sırketlerı tarafından ve hacız yakalamalı oldugu ıcın arabayı bagladılar ama bu arada dıger varısler 5 kısı bu konudan dolayı magdur olldular nasıl bır yol ızlememız lazım tesekkur ederım

  15. meral avatarı meral dedi ki:

    Merhaba,2012 yılında 4 farklı bankaya kredi kartı borcumdan dolayı icra takibi başlatıldı o tarihlerde çalıştığım için maaşımdan kesinti yoluna gidildi.2015 de işimden ayrılıp evlendim ve çalışmıyorum dosyalarda varlık şirketlerine devredilmiş ve beni sürekli arıyorlardı bugün o varlık şirketi yerine bir avukatlık bürosu arayıp varlık şirketlerinden dosyaları devir aldıklarını tekrar dosyaların açılışını yapacaklarını söylediler.Oturduğumuz ev eşimin eşyalarda öyle ikimizin de 2.evlilikleri ve ilk evliliğinden bu yana eşim bu evi kullanmış( yani ne ev ne eşyalar bana ait değil), benim borçlarımdan dolayı eşime ait olan evin eşyalarına haciz gelir mi beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
    —————————-
    Muhtemel eve icra gelme durumu çok beklenmez, siz şirket ile bir uzlaşma yada ufaktan olsa bir ödeme planı talep ediniz

  16. Ozhan avatarı Ozhan dedi ki:

    Varlik şirketlerindeki borcu ödediğim an sistemden ve devletten hemen silinir mi kaç gün sürer

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      icra dosyasını kapattıklarında düşer bir ay sürebilir 3 gün sürebilir.

  17. ali avatarı ali dedi ki:

    merhabalar devlet memuruyum alacak verecek münasebetiyle senetle alısveris yaptım yüksek meblag daha sonra odeyemedim borcu karsı tarafta avukata vermis icra felan muhttemelen kurumuma gonderecek maasmdan kesilmesi icin ama benim bankaya da kredi borcum var bu durumda bankayada kredimi odeyemeyecegim banka bu durumda nasıl bir yol izler sonuc olarak bana nasul bir yaptrım uygular bankada.mı maasma haciz koyacak bu durumda ne yapmalyım tesekur ederim kolay gelsin

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      kredinizi ödeyemez iseniz illaki yasal süreç içerisinde icraya kadar gider

  18. ali avatarı ali dedi ki:

    merhabalar devlet memuruyum alacak verecek münasebetiyle senetle alısveris yaptım yüksek meblag daha sonra odeyemedim borcu karsı tarafta avukata vermis icra felan muhttemelen kurumuma gonderecek maasmdan kesilmesi icin ama benim bankaya da kredi borcum var bu durumda bankayada kredimi odeyemeyecegim banka bu durumda nasıl bir yol izler sonuc olarak ne olur bankada.mı maasma haciz koyacak bu durumda ne yapmalyım tesekur ederim kolay gelsin

  19. tekin avatarı tekin dedi ki:

    kardeşimin yapı kredi bankasına borcu vardı.Borcunu ö dönem avukatlık şirketine taksitle ödeyip borcu yoktur belgesi aldı.Ve ödenmiş makbuzlarda elinde.Ancak yıllar sonra bir hukuk şirketi onu ve tüm aile bireylerini taciz ederek borcun tahsili isteniyor.Elde belge var denmesine karşın size dosya numarası yollarız bakın diyorlar. hem bankaya hemde asıl avukata sorulduğunda herhangi bir borcun olmadığı söyleniyor.icrada baktığımızda dosya kapanmamış gözüküyor.şimdi hem ödediğimiz borcun hemde evrakların olmasına karşı sürekli aranılması ve bu borcun size yönlendirilirmiş olmasımı demek oluyor.Onu bilemiyorum.

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Öncelikle size verilen bir icra dosya numarası var ise yani adına bir takip başlatılmış ise ilgili icra müdürlüğüne itiraz ediniz. belgeler ile birlikte yok, dosya vs yok ve sadece telefon ile taciz edlme var ise ve borçlu haricinde kişinin akrabası annesi babası kardeşi aranıyor ise Ticaret Bakanlığna şikayette bulunun ayrınca işi belgelendirin c. savcılığına ve sizi arıyan avukatın bağlı olduğu baroya şikayet edin… tehdit ve şantaj bahsi ile…

  20. şükrü avatarı şükrü dedi ki:

    Selam vakıfbanka borcum bitti fakat e devlette halen borcum görünüyor benden dosya parası istediler icraya yatırmam gerekiyormuş bu dosya parasını yatırmadan dosyam düşermi ne kadar zaman sürer beni bilgilendirir misiniz teşekkürler

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Bir yıl içinde düşer, ancak yatırmanız tavsiye edilir.

  21. Suat avatarı Suat dedi ki:

    Merhaba benim 2 bankadan kredi vardı ödeyemedim varlık şirketlerine devroldu borcum üzerinden baya bi zaman geçti şimdi 2 varlık şirketiylede anlaştım bu hafta ödeme yapıp bu bataktan kurtulacam nasip olursa lakin nasıl bi yol izlemem gerektiği hakkında hiç bi bilgim yok..Şimdi ben bu parayı nasıl ve hangi kanal üzerinden ödemeliyim ve bu borçtan tamamen kurtuldugumu nasıl bilebilecem lütfen bana bi yardımcı olun teşekkür ederim

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Size kurumun resmi hesap numarasını vereceklerdir yine size borcun ödendiğine dair bir belge talebinizi olursa size gönderecekleridir. En azından bir mail talep ediniz göndereceklerdir. ödeme dekontunuzu her ihtimale karşı saklayınız.

  22. alan demir avatarı alan demir dedi ki:

    ben emekliyim 2001 de orijinali 1500 tl olan borcum hala varlık finansta takipte. hiç varlığım yok.ama ev adresimi mernise kaydedimiyorum hemen mektuplar filan gelmeye başlıyor. emeklilere rızası olmadan haciz yok diye biliyorum .bu doğrumudur. beni nasıl rahatsız edebilirler eğer ev adresim görünür olursa.

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      emekli maaşınıza icra koyamazlar… ancak bu borç sizin yasal varislerinize kalır.. arayın uzlaşın maaşınıza icra koyamazlar sorunuz bu ise..

  23. Borclu birisi iste avatarı Borclu birisi iste dedi ki:

    Merhaba. Devlet bankaları borçlarını varlık şirketlerine devreder mi? Örneğin 10 bin lira kadar ana para 70 bin olmuş faizleriyle. Borcum vakıflar bankasında. Ben Türkiye’de yaşamıyorum ve adıma birşey yok. Avukata teklif yaptım kabul etmedi. Bende varlık şirketine borcum satılırsa daha kolay öderim dedim. Devlet bankaları borçları devretmez dedi. Doğru mudur bu? Teşekkürler

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Onunla ilgili yasa teklifi meclisten geçti ancak daha hiç bir banka satmadı ama ziraat bankası yakında bunu uygulayacak. bekleyiniz.. ziraat ten sonra vakıf ve halkbank ta aynısını yapacaklardır.

      1. Mustafa avatarı Mustafa dedi ki:

        Merhaba. Konuyu halen takip ediyorum ve zannedersem henüz bu konuda bir gelişme yok. Eğer ki var ise bu konu hakkında yardım edebilme şansınız var mı? Bir başka soru ise, eğer varlık şirketlerine borç devredildi ise bu borcun hangi varlık şirketinde olduğunu nasıl öğreniriz? Teşekkürler hocam.

        1. admin avatarı admin dedi ki:

          Bunu ancak bankanızın yasal takip bölümünden öğrenebilir siniz, yine hangi bankaya borcunuz var dır size en azından hangi şirkette olduğu hakkında fikir verebiliriz

          1. Musta avatarı Musta dedi ki:

            Borç Vakıfbank’ta. Satış yapılıp yapılmadığını araştırdım fakat bulamadım. Ayrıca bankanın sitesinde borç takip bölümünü de bulamadım. Borç 2008 yılından kalma.

          2. admin avatarı admin dedi ki:

            Bankayı arayın

  24. Hakan Gucluoglu avatarı Hakan Gucluoglu dedi ki:

    Hocam saygilar. 2008 yilindan malma 3 bankaya borcum var. 2009 yilindan beri yurtdisinda yasiyorum.Varlik sirketi bir sekilde yurtdisinda yasadigimi ogrenmis hic bir indirime yanasmiyor. Burada 30 yil calissam yinede odeyemem. Turkiye de babamin bir evi var annem ve engelli olan kardesim le birlikte yasiyorlar. Babam vefat ederse ve bende reddi miras davasi acarsam bu borclardan kurtulabilirmiyim? Saygilar.

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Sizin reddi miras yapmanız alacaklıların vazgeçmesine neden olmayacaktır, size miras intikali olması halinde siz ret etmiş olsanız da alacaklı o mirasa alacağı mukabilinde ortak olur. Eğer borç babanıza ait olsaydı ve baba vefatından size borç kalsa idi reddi miras sizi babanınzın borcundan kurtarmış olurdu.

  25. Husnu Alkay avatarı Husnu Alkay dedi ki:

    Örneğin Yapı Kredi Bankası yaklaşık 300 Milyon TL olan alacağını bir şirkete 27 Milyon TL ye sattı neredeyse %10 gibi bir rakam. Buda demek oluyor ki sizde en azından iyi niyet beyanınızla faizsiz 24 aya kadar taksit imkanı alabileceğinizi söyleyebiliriz Yine nakit bir ödeme durumunda en azından yarısı miktarda bir teklif sunmanız halinde kabul edilme durumu söz konusu.

    Süleyman Bey burada nakit ödeme durumunda yarı teklif sunarsanız kabul edilebilir demişsiniz. Bu 300 milyon tl nin mi 27 milyon tl nin mi?

    Eğer 300 milyon tl nin ise bu şirketler çok büyük bir kar sağlamaktadır.
    Eğer 27 milyonun ise banka zaten zarar etmiş varlık şirketi de neden zararı kabul ediyor?

    1. admin avatarı admin dedi ki:

      Hocam işin mantığını sanırım anlamadınız yada biz eksik anlattık diyelim… bana bu tahsili zorlaşan alacaklarını devir alan firma en kısa sürede tahsile bakar çünkü zaten %90 gibi bir kar marjı var tabi bu alacakların hepsinin tahsili garanti değildir. banka zarar dan ziyade bilanço düzeltmeye bakar. yani banka sistem içinde dönüşü olmayan kredileri çoğalırsa kendi tabiri caiz ise kendi kredi notu düşer not düşmeden ziyade kardan zarar eder banka… Özetle YKB örneği evet 300 milyon alacak var faizleri ile birlikte bunu şirket 30 Milyona alır ne tahsil ederse planlama yapar 30 M tahsilden sonra hepsi kar o yüzden bir an önce nakite cevirmek ister ve gelen teklifleri kabulü bu yüzdendir..

Sporsell