Doğalgaz Faturası İtiraz

Doğalgaz faturaları kış aylarında çok yüksek geldiğinde, insanlar bazı sebepleri öne sürerek faturalarla ilgili yaşadıkları sıkıntılardan bahsederler. Kimi evde az durduğunu, kimi kombiyi çok yüksek derecede çalıştırmadığını, kimisi ise hiç doğalgazı açmadığını ileri sürerler. Doğalgaz faturası genel olarak kullanımın dışında bir maliyete bedel olmaz. Kullanım durumuna ve faturanın rakamına göre, yüzde 18’lik bir değer hesaplanarak devlete vergi ödenir.

Doğalgaz yaşam alanlarımızı ısıtmak ve kış aylarında soğuktan korunmak için kullandığımız enerjidir. Doğalgaz kullanımı iki yol ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu yollardan biri kart ile doğalgaz kullanımı iken diğeri faturalı sistem ile aylık ödeme yaparak doğalgaz hizmetinden faydalanmaktadır. Kartlı doğalgaz kullanımı git gide kullanımı düşen bir yoldur. Bununla birlikte artık birçok yaşam alanı için faturalı doğalgaz kullanımı yaygın olarak tercih edilmektedir. Peki doğalgaz faturalarında devlete ödenen vergiler de bulunmaktadır.

Aylık ödenen doğalgaz faturasının miktarı konusunda herhangi bir şikayeti veya şüphesi olan kullanıcılar doğalgaz faturası itiraz kanalı ile aylık yaşam alanlarına gelen doğalgaz faturalarına itiraz edebilirler. Özellikle kış aylarında ciddi sıkıntı yaşadığımız konulardan bir tanesi, doğalgaz faturaları ile ilgili problemdir. Doğalgaz faturaları özellikle kışın en sert geçtiği aylar olan ocak ve şubat aylarında çok yüksek gelmektedir. Evlerin ısınma sorununu çözen doğalgaz mucizesi, bazen çok sıkıntılı durumlar ortaya çıkarabilmektedir.

Doğalgaz faturaları kış aylarında çok yüksek geldiğinde, insanlar bazı sebepleri öne sürerek faturalarla ilgili yaşadıkları sıkıntılardan bahsederler. Kimi evde az durduğunu, kimi kombiyi çok yüksek derecede çalıştırmadığını, kimisi ise hiç doğalgazı açmadığını ileri sürerler. Doğalgaz faturası genel olarak kullanımın dışında bir maliyete bedel olmaz. Kullanım durumuna ve faturanın rakamına göre, yüzde 18’lik bir değer hesaplanarak devlete vergi ödenir. Kullanılanın haricinde faturaya ekstra yansıyan değer bu şekildedir. Yani düşünüldüğü gibi fazladan yazılma gibi bir durum genellikle söz konusu olmamaktadır.

Doğalgaz Faturası Neden Yüksek Gelir?

Doğalgaz faturalarının yüksek gelmesinin ana sebebi, farkında olmadan fazla kullanımdır. Bu gibi sorunların çözümünde filtre kullanımı bir hayli sık tercih edilir. Bazı evlere ekstra ücretler ödenerek bazı filtreler taktırılır ve doğalgaz kullanımı kontrol altına alınır. Bu bir çözüm yoludur çünkü evin bazı odalarında doğalgaz kullanımını engellemektedir. Bunun yanı sıra derecesi yükseldiğinde uyarı verme özelliği ve oda sıcaklığı arttığında kısa süreli kapanıp, kendi kendine tekrar açılma özelliği sayesinde bu filtreler oldukça kullanışlıdır. Bireylerin doğalgaz faturasını gördüklerinde şok geçirmelerini engellemektedir.

Kişiler doğalgaz kontrolü yapmak için böyle bir tedbir alabilecekleri gibi, kullanmadıkları odaların doğalgazını kapatabilirler. Genel olarak enerji tüketimi azaltan bu yöntem sayesinde doğalgaz faturalar miktarlarında azalmalar gerçekleşebilir. Ayrıca pek bilinmez ancak gece doğalgaz tüketimini azaltmak oldukça faydalıdır. Geceleri doğalgazı çok düşük bir seviyede çalıştırmak, hem uyku kalitesinin artması, hem de doğalgaza bağlı mağduriyet yaşanmaması açısından önemlidir. Dolayısıyla kişiler, geceleri yalnızca yattıkları odalardaki doğalgazı minimum derece açık bıraktıklarında sıkıntı yaşamayacaklardır.

Doğalgazın bağlı olduğu kombinin, günde 2-3 kez kontrol edilmesi, çocukların hasarına bağlı olarak derecenin artmasını ve faturanın yükselmesini engelleyecektir. Çocuklar bazen oyun oynarken, bu tarz şeyleri karıştırabilir. Ayrıca kombi kullanmayı bilmeyen bir kişi de böyle bir soruna neden olmuş olabilir. Dolayısıyla bu tarz önlemler, hem evin aşırı sıcaklığı dolayısıyla insanların terlemesini engelleyecektir, hem de doğalgaz faturasının yükselmesinin önüne geçecektir.

İlginizi Çekebilir! Haciz Nedir?

Doğalgaz Faturasına Neden İtiraz Edilir?

Doğalgaz faturası tüm önlemlerin alınmış olmasına rağmen yüksek geliyor ve kullanıcıyı mağdur ediyorsa, bu durumu gerekli idari dairelere bildirmekte fayda vardır. Kişi faturanın kullanım dökümanını alarak, neyi yanlış yaptığını fark edebilir. Ayrıca gerçekten bahsettiği gibi bir hata söz konusuysa, bu durumda kullanıcının fazla fatura ödemesi yapması da engellenecektir. Bu tip itirazların ciddi mağduriyetleri önlendiğini bilmekte ve hatalı bir kullanım olduğu düşünülüyorsa bildirmekte ciddi fayda bulunmaktadır. Çünkü yapılan ufak bir yanlışlık, kullanıcıların fazladan fatura ödemesine neden olabilir. Ayrıca faturanın yüksek gelmesinin sebebinin neyden kaynaklandığını bilmek, durumun çözülmesine yardımcı olacak ve kişinin önlemlerini arttırması gerektiği anlaşılarak, fatura krizi ortadan kaldırılacaktır. Ufak tefek bir düzenleme dahi, kullanıcının aile bütçesi için katkı niteliği taşımaktadır.

Doğalgaz Faturasına Nasıl İtiraz Edilir?

Doğalgaz faturasına itiraz etmek isteyen kullanıcılar, bu işlemi vergi daireleri aracılığı ile gerçekleştirebilirler. Bunun yanı sıra e-devlet üzerinden itiraz başvurusu yapmak da mümkündür. PTT binalarından gerekli dairelere evraklar gönderilip durum sorgulanabilir. Gerekli geri dönüşler sağlandığında, kişinin mağduriyeti açıklanacak, ayrıca ters bir durum söz konusuysa bu durum ortadan kaldırılacaktır.

Doğalgaz Faturasına İtiraz Etmek İçin Gerekli Belgeler

Doğalgaz faturasına itiraz etmek isteyen kişiler, e-devlet üzerinden, herhangi bir belge göndermeden bu işi halledebilirler. Ayrıca PTT üzerinden evrak gönderimi yapılacaksa, kişinin mağduriyetini açıklayan bir dilekçe, kimlik fotokopisi ve fatura fotokopisi ile gönderim yapması gerekmektedir.

Bu kanallar aracılığı ile doğalgaz mağduriyetiniz olduğunu ve doğalgaz faturasına itiraz etmek istediğinizi bildirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir! İcra Takibine İtiraz Nasıl Yapılır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sporsell