Arıcılık Teşvikleri 2018

Ülkemizde üretimi ve istihdamı arttırmak amacıyla farklı alanlarda teşvikler verilmektedir. Verilen teşvikler incelendiğinde genellikle gençlere yönelik olduğu görülecektir. Desteklenen sektörlerden bir tanesi de arıcılıktır. Arıcılık yapanları teşvik etmek için bankalar, kuruluşlar ve bazı devlet kurumları birlikte hareket etmektedir. Böylece insanların bu alana yönelmesi hedeflenmektedir. Arıcılık teşvikleri farklı şekillerde olabilmektedir. Bazen kovan başına desteklemeler, bazen düşük faizli krediler, bazen ise hibe krediler verilmektedir. Dolayısıyla da farklı teşviklerden söz edilebilir.

Ziraat Bankası Düşük Faizli Arıcılık Kredisi

Arıcılık alanındaki desteklemelerde bankalar çok önemli roller oynamaktadır. Bu bankaların başında hiç şüphesiz ki Ziraat Bankası gelmektedir. Ziraat Bankası, arıcılık alanında kullanılması şartı ile girişimcilere yıllık %4 faiz ile kredi verirken ödemeleri de bal hasadı zamanına göre ayarlamaktadır. Böylece krediyi kullanan kişiler geri ödeme noktasında zorluk yaşamayacaktır. Arıcılık teşvikleri 2018 arasında bu kredi önemli bir yer tutar.

Ziraat Bankası tarafından verilen kredinin mutlaka arıcılık alanında kullanılması gerekiyor. Farklı bir alanda kullanılması mümkün olmayan bu kredi için çiftçilerden bir takım belgeler ve şartlar istenmektedir. İstenen şartların başında 50 arılı kovan gelmektedir. Daha az sayıdaki kovan sahipleri bu krediden yararlanamaz. Kredinin miktarı 1.500.000 TL’ye kadar çıkabilirken miktara bağlı olarak banka teminat ve kefil de istemektedir. ÇKS üyesi olma ve yüksek kredi notu da diğer şartlar arasındadır. Arıcılar için bu kredi çok büyük bir kurtarıcıdır. Çünkü faiz oranlarının düşük olması son derece önemlidir.

KOSGEB Desteklemeleri

Ülkemizdeki girişimcileri destekleyen kurumların başında gelen KOSGEB, arıcılık teşvikleri noktasında da son derece ileri seviyededir. Kurum tarafından bu alanda kullanılmak üzere faizsiz ve hibe krediler verilmektedir. Söz konusu kredileri kullanmak için ise bir takım şartların sağlanması burası için de geçerlidir.

KOSGEB tarafından verilen hibe krediden yararlanmak için öncelikle girişimcilik sertifikası alınmalıdır. Daha sonra ise arıcılık ile ilgili detaylı bir proje hazırlanmalı ve bu proje ile kuruma başvuru yapılmalıdır. Yapılacak olan değerlendirmeye göre hibe ya da faizsiz kredi kullanılabilir. KOSGEB yapılan harcamaların belli bir oranı kadar kredi vermektedir.

KOSGEB tarafından verilen kredilerin kullanılacağı alanlar, kurumun yayınladığı listeden öğrenilebilir. Fakat genel olarak bu kurum tarafından verilen kredi ile sadece arıcılık makinelerinin alınabilmektedir. Dolayısıyla da kişilerin bu hususu bilerek hareket etmesi çok önemlidir.

Hibe Destekleri

Devlet tarafından verilen farklı hibe destekleri vardır. KOSGEB haricinde verilen bu destekler, arıcılık teşvikleri 2018 arasında önemli bir yer tutmaktadır. Söz konusu desteğin miktarı 30 bin TL’dir. Burada da en önemli şart, alınan desteğin arıcılık alanında kullanılmasıdır.

30 TL tutarındaki hibe desteğin alınabilmesi için kişilerin yaşının 18 ile 40 arasında olması ve en az 40 kovan arı alması gerekiyor. Bunun dışında ise bakanlık tarafından belirlenen diğer arıcılık malzemelerinin alınması da başka bir şarttır. Buradaki şartların temel amacı, arıcılığın layıkıyla yapılmasıdır. Malzemeler tam olduğunda bu mümkün olacaktır.

Arıcılık Desteklemeleri

Arıcılık alanında yapılan teşviklerden bir diğeri ise desteklemelerdir. Bu desteklemeler sayesinde bal üreticileri maddi anlamda rahatlık yaşarlar. Arıcılık teşvikleri arasında gösterilen bu desteklemeler, gerekli olan şartların sağlanması durumunda kovan başına 10 TL şeklindedir. Fakat bu desteklemenin alınabilmesi için de bir takım şartlar vardır. AKS’ye kayıt ve en az 30 arılı kovan sahibi olmak en önemli şartlardır. Bunlar sağlanır ise benzer desteklemeler de alınabilir. Bütün bunlar ise arıcılığa olan ilginin biraz daha yükselmesi anlamına gelmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sporsell