Nasıl Yapılır?

2018-2019 Dönemi KYK Bursu Başvuru ve Şartları

31 Temmuz tarihinde YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte artık tercih dönemi başladı diyebiliriz. 7-14 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan tercih dönemi sona erdikten sonra yaklaşık 15 gün sonra, yâni 31 Ağustos tarihinde tercih sonuçları açıklanacak. Buna göre yeni eğitim yılında KYK burslarından nasıl yararlanacağınızı, başvuruların ne zaman başlayacağını hakkında kısaca başlıklar halinde izah etmeye çalışalım

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Bu sene KYK tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı fakat biz geçmiş yıllara bakarak bir tahmin yürütmeye çalışacağız. Ortalama olarak başvurular Kasım ayında başlamakla birlikte Aralık ayında burs çıkan kişiler belli oluyor ve sonuçlar açıklanıyor. Ocak ayında da burs yatırımları başlıyor.

KYK bursundan kimler öncelikli olarak yararlanabilir?

Gazi ve şehit çocukları olan,
Baba veya annesi vefat eden, ayrı olan
%40’ın üzerinde engellilik durumu olan,
Gelir seviyesi düşük ve maddi imkânları el vermeyen
öğrenciler öncelikli olarak bu burstan yararlanacaklar.

KYK Bursu Ne Kadar?

KYK bursu fiyatları lisans öğrencileri için geçen sene 425 TL iken bu sene 475 TL’ye zamlanmış durumda. Bu sene yüksek lisans öğrencileri 940 TL, doktora öğrencileri de 1410 TL alacak. Bununla birlikte Recep Tayyip Erdoğan “Artık bu zamlarla birlikte öğrenciler kendini geçindirme değil, ailesini geçindirecek seviyeye geldiler. Şunu da unutmayın. Bu burslardan gerçekten ihtiyâcı olan öğrenciler yararlanacak.” TC Kimlik numarasına göre ocak ayının 6-10 günleri arasında öğrencilerin hesabına geçiş yapılacak olup bu hesaplar Ziraat Bankası’nın öğrencilere vereceği BANKKART üzerinde oluşturulacak ve öğrenciler buralardan çekecekler. Bursu çıkan öğrenciler aynı zamanda ziraat bankası bankart genç sahibi de olacaklardır.

Buna göre;

TC NO’su 0 ile bitenler ayın 6’sı itibariyle

TC NO’su 2 ile bitenler Ayın 7’si itibariyle

TC NO’su 4 ile bitenler Ayın 8’i itibariyle

TC NO’su 6 ile bitenler Ayın 9’u itibariyle

TC NO’su 8 ile bitenler Ayın 10’u itibariyle ödemesini alacak.

KYK bursu ertelemeleri nasıl yapılır?

Burs çekme işleminiz bittikten sonra E-devlet üzerinden burs ödemesini erteleme talebinde bulunabilirsiniz. Erkek borçlular, genel olarak borçlarını askerlik bitimine kadar erteleyebiliyorlar.

KYK Bursu Hangi Durumda Kesilir?

Eğitim verilen kurumda en az yarım yıl ceza almış öğrencinin bursu otomatik olarak kesilir ve bir daha burs başvurusu yapamaz. Bununla birlikte başvuru yaparken kendisinden istenen bilgileri hatalı veya kasti olarak yanlış girerse KYK tarafından kara listeye alınır ve burs alma imkânı ortadan kaldırılır. Bu kararlar 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenmiştir. Burs kesildikten sonra o zamana kadar aldığı burs ücreti şahsa borç olarak yansıtılır ve ödemesi gereklidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu