Nasıl Yapılır?

2023 Yılına Mektup Kampanyası Dağıtımı Ne Zaman Olacak

2023 Yılına Mektup kampanyası, 23 Nisan 2002 – 29 Ekim 2002 tarihleri arasında Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen düzenlenmiştir. Bundan yaklaşık Yirmi (20) yıl önce PTT ye teslim edilen mektuplar dağıtımına 29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı ile birlikte başlanacaktır.

O günlerde annesine babasına çocuğuna eşine yada devlet büyüğüne duygularını düşüncelerini mektuba dökerek geleceğe yollayan bir çok kişi heyecan ile mektupların adresine ulaşmasını beklemektedir. Belki bir çok mektubun müellifi yada muhatabı şu an hayatta dahi değildir. Mektupları evladına eşine sevdiklerine vasiyet edenler sabırsızlıkla o günün gelmesi beklemektedir. 29 Ekim 2023 tarihi itibarıyla dağıtıma çıkacak olan Mektupları gönderenler kadar mektup alıcıları da aynı heyecanı yaşamaktadırlar.

Kimin aklına gelirdi ki 2023 yılında mektup anlamını kaybedecek ve nostaljiden ibaret olacak teknoloji çağında görüntülü konuşmaların enformasyonun tavan yaptığı dönemde geçmişten gelen mektup ne kadar da anlamlı.

Mektup Nasıl Ulaştırılacak

PTT tarafından dağıtımı yapılacak olan mektuplar adi posta gibi bir muamele görmeyecektir kayıtlı gönderi olarak dağıtılacak olan mektuplara kıymetli evrak gibi değer verilecek ve mutlak adrese ulaşması için çalışılacaktır öncelikle mektup belirtilen adrese gidecektir orada bulunmaz ise muhtarlık marifeti ile yeni adres tespiti sağlanmaya çalışılacaktır, şayet hiç bir adres vb. temini sağlanmaz ise posta şubesine tekrar gelecek ve bu seferde göndericiye geri gönderilecektir. Göndericiye de ulaşılamaz ise teslim alınan PTT şubesine geri dönecektir.

Mektubun gönderildiği kişi ölmüşse mektup, ölen kişinin mirasçılarından birisine teslim edilecek. Mirasçı bulunamazsa veya mektubu almayı kabul etmezse mektup, göndericinin adresine geri gönderilecek. Gönderici de bulunamazsa mektupla ilgili nasıl bir işlem yapılacağına, 1 yıllık yasal bekleme süresinin bitiminde karar verilecek olup muhtemelen arşivlenecektir.

Mektup Alıcıya ve Gönderene Ulaşmadı

Öncelikle dağıtım hemen anında 29 Ekim’de gelecek diye bir durum yok, belli bir plan ve zaman içerisinde olacaktır. Muhtemelen bir ay gibi bir zaman diliminde ulaşması sağlanacaktır. şayet bu zaman diliminde gelmez ise; 2023 Yılına Mektup bana ulaşmadı yada mektubum gelmedi gibi durumlar da geri göndericiye gidebilir oraya da gelmedi ise mektubun 2002 yılında verildiği PTT merkezine başvurulması halinde mektuba ulaşılabilir.

2023’e Mektup Adresi Değiştirme

Adres değişikliği sadece göndericilerin talebi (ekinde kimlik bilgileri ve mektup alındısı bulunan dilekçe ile en yakın ptt merkezine verilmesi gerekmektedir. Mektup adresi değiştirmek için mektubun verildi posta idaresine başvurulması gerekir hangi il veya ilçe de verilmiş ise başvuru yeri orasıdır.

Mektubum Nerede

Mektubunuz er yada geç size ulaşacaktır. Alıcıya olmadı göndericiye en son verildiği PTT merkezinde sizi bekliyor olacaktır. Tüm mektupların alıcılarına ulaşması dileğiyle……

PTT 2023 Yılına Mektup Sorgulama

PTT sorgulama ekranı veya mektup sorgulama imkanı sağlandığında buradan sizinle paylaşacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu