Nedir?

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Zerdeçalın faydaları nelerdir?” gibi sorular doğal yollar ile cilt bakımından tutun da hastalıkların tedavisine kadar birçok konuda sorulmaktadır. Zerdeçal birçok yönden faydalı olan ve insanların sürekli olarak tercih ettiği bitkilerden biridir. Cilt bakımı, çatlak tedavisi gibi alanlardan tutun da bazı iç hastalıkların tedavisine kadar aranan bir bitki olan zerdeçalı düzenli kullanarak birçok sorununuzdan kurtulmanız mümkün.

Zerdeçalın psikolojik bir rahatsızlık olan depresyonun etkilerini azaltmak için de kullanıldığını biliyor muydunuz? Zerdeçalda bulunan B6 vitamini mutluluk veren bir hormonun çalışmasını tetiklemektedir. Peki zerdeçalın faydaları nelerdir? Zerdeçal hakkında merak edilenler, ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı, hangi hastalıklara iyi geldiği ve benzeri birçok konuda ilgi çeken bilgiler için okumaya devam edebilirsiniz.

Doğal İltihap Giderici Olarak Zerdeçal

Doğal iltihap giderici olarak zerdeçal, oldukça etkili bir araçtır. İltihapların giderilmesinden tutun da ortaya çıkmasını engellemeye kadar birçok yönden tavsiye edilir. Zerdeçalın antioksidan niteliklere sahip olması iltihap giderici olmasının da en büyük nedeni. Bakteri ve zararlı virüslere karşı savaşarak vücudun daha dirençli ve güçlü olmasını sağlar. İltihap oluşumu insan vücudunda ortaya çıkan birçok hastalığın nedenidir. Bu hastalıkların ortaya çıkmaması için vücudun direncini korumak adına zerdeçal tavsiye edilmektedir. İltihap önleyici olarak zerdeçalı kullanmak istiyorsanız yemeklere attığınız baharatlara az miktarda eklemeniz yeterli olacaktır.

İlginizi Çekebilir! Zerdeçal Sabunu Neye İyi Gelir?

Sindirim Sistemi İçin Koruyucu Olarak Zerdeçal

Günümüzde sindirim sistemini korumak için birçok mide koruyucu hap kullanılıyor. Bu hapları bir kenara bırakarak sindirim sistemini korumak için zerdeçalın faydalarını deneyimleyebilirsiniz. Söz konusu zerdeçal gibi doğal bitkiler olduğunda etkileri gözle görülür derecede olabiliyor. Sindirim sistemi hassas olanlar, düzensiz sindirim sorunları yaşayanlar ve kabızlık sorunu olanlar için zerdeçal düzenli tüketimle harika bir koruyucu olabilmektedir.

Ağrı Kesici Olarak Zerdeçal

Ağrı kesici olarak zerdeçal birçok yönden ortaya çıkan ağrıların dindirilmesinde etkin olarak kullanılır. Ağrı kesici ilaçlardan kaçıyor ve doğal çözüm arayanlardansanız mutlaka zerdeçalı deneyin. Kas, eklem ağrısı ve diş ağrısı için sıklıkla kullanılır. Diş ağrısının çözümünde etkin olarak 1 çay kaşığı kadar zerdeçalı yarım çay kaşığı kadar tuz ile karıştırıp biraz ılık su ekleyerek gargara yapmayı deneyebilirsiniz. Zerdeçal regl dönemi sancılarının dindirilmesinde de bir hayli işe yaramaktadır.

İlginizi Çekebilir!  Sosyopatlık nedir?

Alzheimer Hastalığının Ortaya Çıkma İhtimalini Azaltır.

Zerdeçal birçok yönden etkili olan ve kullanılan bir bitki olmasının yanı sıra aynı zamanda unutkanlık hastalığı olarak da bilinen Alzheimer rahatsızlığının engellenmesinde etkin olarak kullanılmaktadır. Bu hastalığın kesin bir tedavisi günümüz şartlarında henüz bulunmamış olmakla birlikte aynı zamanda unutkanlığın önlenmesinde zerdeçalın etkili olduğu da tespit edilmiştir. Düzenli olarak zerdeçal tüketen insanların bu hastalığa yakalanma oranları daha düşük denebilir. Günlük hayatta yemeklere katılan baharatlar arasına zerdeçalı da ekleyerek birçok farklı yararından faydalanmanız mümkün.

DNA Koruyucu Olarak Zerdeçal

Zerdeçal DNA’nın korunmasında etkin olarak rol oynayan bitkilerden biridir. Hücrelerin sahip oldukların DNA’nın bozulması beraberinde kanser gibi rahatsızlıkları getirmektedir. Kanserden korunmak için düzenli olarak az miktarda zerdaçal tüketebilirsiniz. Zerdeçal içerisinde bulunan kürkümin ile kanser gibi rahatsızlıklardan vücudun korunmasını sağlıyor. Ancak her bitkinin aşırı tüketiminin zararlı olduğu gibi fazla zerdeçal tüketimi de beraberinde bazı olumsuz durumları ortaya çıkarabilmektedir.

Zerdeçalın Aşırı Tüketimi Mide Rahatsızlıklarına Neden Olabilir.

Birçok bitkinin aşırı tüketiminin insan sağlığına zarar verdiği gibi zerdeçalın da aşırı tüketimi bazı olumsuz durumlara sebebiyet verebilmektedir. Zerdeçalın aşırı tüketimi ile birlikte ortaya çıkardığı yan etkiler aşağıdaki gibi listelenebilir;

  • Kanda sulanma,
  • Mide bulantısı,
  • Kalp çarpıntısı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu