Nedir?

Duyduğunuzda Şaşıracağınız 8 İlginç Bilgi

Duyduğunuzda şaşıracağınız 8 ilginç bilgi ile gün boyu karşılaştığınız birçok durum ve duyduklarını hakkında bilmediklerinizi öğrenmeniz mümkün. Hayatımızda sürekli yaptığımız alışkanlıklar bulunur. Çoğu zaman bu alışkanlıkların arkasında yatan gerçeklerden haberimiz dahi olmaz. Yapay zeka robotlardan tutun da  dakikalar içinde vücudumuzda olanlara kadar bilinmeyen ancak bir o kadar da ilginç bilgileri sizler için derledik. İşte duyduğunuzda şaşıracağınız 8 ilginç bilgi.

İnsan Beyninin %80’i Sudur.

İnsan beyninin ne kadar karmaşık bir yapıya sahip olduğu bilim insanları tarafından sıkça dile getirilmektedir. Bir insanın beyninde saniyede meydana gelen olayların sayısının tespit edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren bilim insanları aynı zamanda insan beyni için suyun çok önemli olduğunu da dile getirmekte. Hatta bazı bilim insanları için insan beyninin bu kadar anlaşılmaz ve karmaşık olmasında etkili olan faktörler arasında beyinin yüzde 80’inin su olması da etkilidir.
İlginizi Çekebilir! Visa kart nedir?

Bebekler İçin Kadın Sesleri Erkek Seslerine Göre Daha Çekicidir.

Yapılan araştırmalar bebeklerin sakinleşmesinde ve eğitim sürecinde kadın seslerine daha duyarlı olduğunu ortaya koymaktadır. Bu nedenle bebekler anladığında ya da huzursuz olduğunda gözleri sürekli annelerini aramaktadır. Bebeklerin uyurken ninni söyleyen kadınların seslerine ilgi duymalarını nedeni de budur. Ortaya çıkan bu durumun nedeni bilim insanları tarafından bebeklerin anne karnında iken sürekli annelerinin seslerini duyuyor olmalarıdır.

Sabahları Bir Yemek Kaşığı Bal Gün Boyu Daha Enerjik Olmanızı Sağlayabilir.

Gün boyu gerçekleştirilecek olan eylemler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Bu enerjinin sağlanamaması durumunda gün içinde erkenden yoruluruz. Gün boyunca enerjimizi korumak için sabahları bir kaşık bal tüketmek oldukça etkili olabilmektedir.

İlginizi Çekebilir! Visa Mastercard farkı nedir?

Çıkmak Sözcüğü TDK’ya Göre 56 Farklı Anlama Sahiptir.

Türkçe birçok kelimenin kendinden başka onlarca anlama gelebildiği bir dildir. Dilimizde en çok farklı anlama gelebilen kelimelerden biri de “Çıkmak” sözcüğüdür. Aynı kelimeyi tam 56 farklı anlamda kullanabilirsiniz.

Güvercinler İnsan Yüzlerini Tanıyabilmektedir.

Güvercinler bir kere gördükleri insanın yüzünü hatırlayabilmektedir. Bilim insanları bir güvercinin aynı insanı iki kere gördüğünde hatırlayabileceğini dile getiriyor. Yani güvercinler ile iyi geçinmeye özen göstermekte fayda var çünkü kinci olabilirler.

Mavi Mürekkepli Kalem İle Yazılan Yazılar Akılda Kalmaya Daha Yatkındır.

Mavi mürekkep, öğrenme üzerinde siyah mürekkebe oranla daha etkilidir. Bilim insanları mavi mürekkep ile yazılan yazıların daha akılda kalıcı olduğunu söylüyor.

Çikolata Köpeklerin Kalp ve Sinir Sistemlerine Zarar Verir.

Çikolata gibi tatlılar insanları mutlu etmesi nedeni ile çok sevilir. Ancak köpekler için durum bunun tam tersi olabilmektedirler. Yarım kilo çikolatanın bir yavru köpeği öldürebileceğini biliyor muydunuz? Köpekleri tatlılardan uzak tutmak bu nedenle bir hayli önem taşımaktadır. Çoğu zaman köpekler kendilerine zarar vereceklerinin bilincinde olamazlar.

Bilgisayar Kullanımı İnsan Gözünü Bozmaz.

Bilgisayar kullanımının insan gözünü bozacağı aslı olmayan şehir efsanelerinden biridir. Birçoklarından duyulan bilgisayar kullanımından kaynaklanan göz bozulmasının nedeni aslında bilgisayar kullanımı değildir. Bilgisayar kullanımı insan gözünü yormaktadır. Ancak gözün yorulması göz bozulmasının nedenleri arasında yer almaz. Uzmanlar tarafından belirtilenlere göre bilgisayar kullanımı insan gözünü bozmaz ancak yorar. Gözün yorulması kişinin kendini yorgun hissetmesine neden olabilir. Ancak insan vücudunun yorulma oranı ile yine insan gözünün yorulma oranı arasında bir hayli fark vardır. Kendinizi sadece bilgisayara baktığınız için yorgun hissediyorsanız kısa bir süre gözlerinizi dinlendirmeniz yeterli olabilmektedir. Yorgun gözler için soğuk kaşık ile masaj ya da çaylı bez ile dinlendirme işlemleri yapılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu