Nasıl Yapılır?

2023 Yılının En İyi 4 Antivirüs Programı (ÜCRETSİZ)

Antivirüs programları 2020 yılında da sıklıkla araştırılan programlardan biridir. Herkes bilgilerinin korunmasını ve cihazlarının bazı virüs ya da benzeri araçlar aracılığı ile hacklenmesi engellemek ister. Özellikle günümüzde dijital platformların kullanım istatistiğindeki hızlı yükseliş ve insanların bilgisayar, akıllı telefon gibi araçlar ile oldukça iç içe olması güvenlik uygulamalarını da gerekli hale getirmiştir.

Birçok antivirüs programı günümüzde ücretli olarak hizmet vermektedir. Bunun için antivirüs programlarını satın almak gerekir. Ancak tek yol uygulama satın almaktan geçmiyor. Bazı ücretsiz antivirüs programları 2020 yılında da ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Bu uygulamaları indirerek akıllı cihazlarınızı koruyabilir, bilgisayarlarınızın virüs ya da benzeri tehlikelerden korunmasını sağlayabilirsiniz. Peki en iyi ücretsiz antivirüs programları nelerdir? 2020 yılında popülerliğini koruyan en iyi 4 antivirüs programı hangisidir? Antivirüs programları hakkında merak ettikleriniz ve cihazlarınız için en uygun antivirüs programını seçmek için okumaya devam edin. İşte 2020 yılının en iyi 4 ücretsiz antivirüs programı.

1.      AVİRA ANTİ-VİRÜS

Avira antivirüs programı 2020 yılında çok tercih edilen ve ücretsiz sürümü bulunan antivirüs programlarından biridir. Bir çeşit arka plan işlemcisi olarak hizmet veren ve indirilen uygulamaları tarayan bu virüs programı sayesinde bilgisayarınıza indirme ya da USB gibi araçlar ile aktarılan her bir dosyayı tarayabilirsiniz. Böylece cihazlarınıza virüs bulaşmasını engellemeniz mümkün hale gelir. Hem genel taramalar hem de özel taramalar yapılabilen program oldukça hızlı bir ara yüze sahiptir. Hem hızlı hem de güvenilir bir yapısı olduğu için tercih edilebilir.

İlginizi Çekebilir! Ölmeden Önce İzlenmesi Gereken En İyi 5 Korku Filmi

2.      KASPERSKY

Kaspersky anti-virüs programı bir çeşit internet güvenlik paketidir. Microsoft Windows ve Microsoft OS X uyumluluğu bulunmaktadır. Programın da Lab tarafından geliştirildiği biliniyor. Ücretsiz sürümünün yanı sıra ücretli sürümü de bulunan anti-virüs programının sevenleri bir hali çok. Bilgisayarınızda tam tarama ya da özel tarama yapabilmenizin yanı sıra başka birçok özelliği de bulunan bir uygulamadır. Kaspersky sayesinde internet üzerindeyken de güvenlik sağlayabilirsiniz. Cihazlarınızın güvenliğini sağlamak ve şifre gibi özel bilgilerinizi korumak için kullanışlı araçlardan biri. Üstelik doğrudan indirilip kullanılabilir olması ile de bir hayli pratik.

3.      PANDA ANTİ-VİRÜS

Panda anti-virüs uygulaması Panda Security tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen bir programdır. Bu anti-virüs yazılımı ile ister ücretli tarifeyi kullanabilir isterseniz de size sunduğu ücretsiz tarifeyi kullanabilirsiniz. Truva atı gibi gelişmiş virüslerden solucanlara kadar birçok virüsü aktif olarak engelleyen duvarı sayesinde memnuniyet toplayan anti-virüs uygulaması USB koruması ya da kurtarma kiti gibi birçok farklı özelliği bulunuyor. Panda Anti-virüs uygulaması ile cihazlarınızı korumanız mümkün. Ücretsiz sürümü de ücretli sürümü de kullanıcıları tatmin eden uygulamalardan biri.

İlginizi Çekebilir! İtiraz ile İcrayı Durdurma Yolları

4.      BİT DEFENDER ANTİ-VİRÜS

Bit Defender anti-virüs programı pek bilinmeyen firmalardan biri olan Softfin adlı firma tarafından geliştirilmiş ve piyasaya sürülmüştür. İstatistiklere göre programın dünya genelinde 500 milyondan fazla cihazda kullanıldığı bilinmekte. Program daha çok virüs ya da zararlı internet formları üzerinde etkin olmayı hedefleyen bir yazılıma sahiptir. Cihazınızı yavaşlatmayan bir sistemi mevcut. Hızlı, pratik ve kullanışlı uygulamalardan bir diğeri olan Bit Defender Anti-Virüs programı sayesinde sorunlar hızlıca algılanmakta ve aynı hızla yok edilmektedir. Listemizde yer alan en sade anti-virüs uygulamasının bu program olduğunu söylemek sanırsak yanlış olmaz. Çünkü gerçekten bir hayli sakin bir teması mevcut. Ayrıca CPU kullanımı da oldukça düşük.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu