Nasıl Yapılır?

Çocuk Odası Nasıl Dekore Edilir?

“Çocuk odası nasıl dekore edilir?” sorusu birçok ebeveyn tarafından merakla araştırılan konulardan biridir. Çocuk odası dekore etmek için çocuklar gibi düşünmek gerekir. Bir oda çocuğun bir hayli vakit geçirdiği alanlardan biridir. Çocuğunuzun zihinsel gelişimi ve odasında mutlu olması için oda dekorasyonu büyük önem taşır. Oda dekorasyonu söz konusu olduğunda bilmeniz gereken birçok püf nokta var. Çocuğunuzun odasını dekor ederken aşağıda yer alan püf noktalardan yararlanabilir ve ufuk açan odalar ortaya çıkarabilirsiniz. Peki çocuk odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Çocuk odası dekorasyonu hakkında merak ettiğiniz birçok şey için okumaya devam edin.

Çocuklara Odalarında Yer Açın

Birçok ebeveynin yaptığı hatalardan biri de çocuk odalarını eşya ile doldurmaktır. Eşyalar çocuklar için kimi zaman eğlencenin aracı kimi zaman da eğlenememenin nedeni olabilmektedir. Bu ifade ile anlatılmak istenen asıl ifade çocuklara hareket alanı kazandırmanız gerektiğidir. Çocuklar odalarında hareket etmek, eğlenmek, oyun oynamak ister. Hatta onlar için her yer oyun alanı olabilir. Ancak odaları onların kendilerine ait alanlardır. Bu alanda onlara hareket edebilecekleri alanlar bırakarak odalarında daha mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz.

Çocuk odasında kullanacağınız her bir eşyanın olabildiğinin en iyisi kadar fonksiyonel olmasına dikkat edin. Bu noktada çekmece merdivenli ranzalar sizin için iyi bir ipucu olabilir. Çocuklarınıza olabildiğince fazla yer kazandırmak için fonksiyonel eşyaları tercih edin. Böylece daha fazla alan daha az eşya ile çocuklarınızın odasını genişletebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir! En iyi dekorasyon önerileri nelerdir?

2 Çocuk Tek Tema

Ebeveynler çocukları için tek bir odaya iki ayrı tema düzenlemek isteyebilir. Örneğin bir kız ve bir oğlan çocuğu için hazırlanan odanın yarısına wonder women, diğer yarısına ise spider man teması döşemek yapacağınız en büyük hatalardan biri olabilir. Çocukların sevdikleri ve zevkleri birbirinden farklı olsa da bunu daha çok küçük aksesuarlar ya da çocukların oyuncakları aracılığı ile gidermeyi deneyin. Çocuklar gün boyunca oyuncakları ile oynar ve odalarında vakit geçirir. Çocuk odası tercihinizi dikkatli yapmalısınız. Her iki çocuğunuza da hitap eden bir tema tercih ederek aksesuarlar ve tamamlayıcı öğeler ile çocuklarınızın ilgisini çekecek öğeleri kullanabilirsiniz.


İlgniizi Çekebilir! Dekorasyonda Kullanılan Tamamlayıcı Öğeler

Çalışma Masası Tercihi

Çocuklar günümüzde küçük yaşlarda kreş gibi kurumlar aracılığı ile eğitime adım atar. Bu da çocukların çalışma masası alışkanlığı kazanması için en uygun zamanlar olduğunu gösterir. Çocukların çalışma masası üzerinde çalışma eğilimi kazanamamalarının en büyük nedenlerinden biri küçüklük dönemlerinde yatarak ya da yerde çalışmalarıdır. Bu tarz alışkanlıkların önlenmesi için çocuklara küçük yaştan itibaren çalışma masası üzerinde ders çalışma, boya yapma alışkanlığı kazandırılmalıdır.

Tek bir yerde çalışmak, dinlenmek ve farklı aktiviteler yapmak birçok yönden odaklanmanın önündeki en büyük engellerden biridir. Çocuk odası dizayn ederken çalışma masası tercih etmek aynı zamanda bir çalışma ortamı oluşturmak anlamına gelir. Çalışma ortamı ile çocukların odaklanma sorunları yaşamamalarını sağlayabilirsiniz.

Fonksiyonel Eşyalar ile Depolama Alanı Kazanın

Fonksiyonel eşyalar beraberinde eşya ihtiyacını da azaltan ürünlerdir. Bu eşyalar ile daha fazla depolama alanına sahip olabilirsiniz. Bir örnek olarak yukarıda bahsi geçen çekmece merdivenler oldukça işe yarar ürünlerdir. Merdivenlerin çekmece olarak dizayn edildiği çocuk odalarında eticer ihtiyacı olmamaktadır. Böylece eticer için ayırdığınız alanlardan tasarruf ederek daha fazla hareket alanı kazanabilirsiniz.

Çocuklar için en önemli şeylerden biri de odalarıdır. Onların odalarını onların seveceği şekilde dizayn etmeye çalışırken aynı zamanda onlar için en iyi tasarımları da oluşturmaya çalışmalısınız. Onlara bir çalışma alanı, oyun alanı ve uyuma alanı vermelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu